НАДИГА СЕ ВТОРА ВЪЛНА ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПО ЗЪРНЕНО ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ

statia-124-1

Защита на растенията през цялата вегетация от болести = здрави растения и високи добиви. Фенологичното развитие на зърнено-житните култури и климатичните прогнози правят актуален проблема с развитието и на втората вълна от болести - ръжди и септориози по класа. За да се достигнат максималните добивни възможности на културите е необходимо те да бъдат предпазени от заболявания през цялата вегетация. Към момента повечето стопани успяха да предпазят растенията си от първата инвазия на заболяванията, остава обаче проблема с видовете ръжди и септориози. Заболявания, които традиционно се появяват в първата половина на май, заболявания които могат да подложат на риск всички направени до момента вложения. Климатичните условия през последните седмици дават пълна предпоставка за нормално развитие на тези групи патогени. Този факт съчетан с безупречно доказаното твърдение, че класът и флаговият лист са двата органа на растението формиращи до 60% от бъдещия добив ни дават ясен сигнал, че това е момента в който трябва отново да положим грижи, за да предпазим растенията от болести – здрав флагов лист и клас без болести е предпоставка за високи добиви!
БАСФ световният лидер в създаването, производството и търговията с фунгициди, определено има иновативни предложения за опазването на Вашите посеви от всички болести. Но компанията предлага широка гама от предложения. Кой продукт да бъде използван? Ако целта е опазване и висок добив, то надежден избор е ДУЕТ УЛТРА, но ако желаем допълнително да се защитим и от стресовите фактори, за да постигнем и по-високо качество на продукцията то правилният избор е АЛЕГРО.
Дует Ултра е качествена формулация на две активни вещества с различен механизъм на действие – епоксиконазол и метилтиофанат. Те гарантират сигурна и надеждна защита на супер цена срещу всички болести. Действието му специално срещу септориоза се оценява като стандарт за качество.
Алегро е фунгицид от най-висок клас, част от концепцията AgCelence – Очаквайте повече! След третиране продукта се разпределя изключително бързо по повърхността и във вътрешността на зелените части на растенията. По този начин се осигурява пълното опазване на културите от болести. Като фунгицид
Алегро притежава предпазно и лечебно действие срещу патогените. При третиране с Алегро се намалява синтеза на хормона етилен, (хормон, синтезиращ се при стресови ситуации и предизвикващ преждевременно узряване), в резултат растенията са с подобрена физиология - зелен ефект, активна фотосинтеза и нормална вегетация при стресови фактори. Алегро успоредно със защитата от болести осигурява на културните растения по-пълноценно усвояване и натрупване на хранителни вещества, по-голямо хектолитрово тегло, по-висок и качествен добив. Двукратното приложение на фунгицид Ви осигурява защита на направените вложения, което е гаранция за реализация на пълния добивен потенциал на културата.

Автор: 
BASF
Брой : 
124
randomness