Абонирайте се, за да четете пълния текст на статиите

ПРОГНОЗА ЗА ЯБЪЛКОВАТА РЕКОЛТА ПРЕЗ 2019Г.

Ябълки

Наближава началото на активния сезон за прибирането на реколтата и реализацията на произведените през 2019 г. ябълки, което ни даде основание да направим една оценка за очакваната доходност и качество, а също и пазарните очаквания и перспективи, както в Унгария, така и на международно ниво. Целта на позиционирането и прогнозирането на пазара е да предоставим фактическа и точна информация.

Автор: 
Преводът на български език е подготвен от: Проф. д-р Валентин Личев Антал Шанта агроном, Инвест Трейд УБД ООД
Рубрика: 
Брой : 
Септември 2019

СОРТОВЕТЕ ЛОЗИ ПОДХОДЯЩИ ЗА КОНВЕНЦИОНАЛНО И БИО ПРОИЗВОДСТВО

Лозови насаждения

Експертните съвети на проф. д-р Мирослав Иванов в Открития ден на десертното и винено грозде

Автор: 
Мариела Илиева
Брой : 
Септември 2019

Грахът ценна полска и градинска култура

Грах

Грахът е ценна зърнено-бобова култура, семената на която се използват за храна на хората и фураж на животните. Семената се консумират в зряло или зелено състояние. Хранителната стойност на граха се обуславя от високо съдържание на белтъчини (26-27%, на трето място след соята и лупината). Зелената маса е богата на протеин, витамини и минерални вещества и е много ценен фураж. Грахът е широко разпространена култура в света, но в последно време се наблюдава тенденция за намаление на площите и общото производство. За периода от 1989 до 2010 г.

Автор: 
ПРОФ. ДСН ПЕТКО ИВАНОВ
Брой : 
Септември 2019

ПОВИШЕНИ ДОБИВИ ОТ ЗЪРНЕНИТЕ КУЛТУРИ ПРОГНОЗИРА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ПОВИШЕНИ ДОБИВИ

Очаквана реколта от 5,6 млн. тона пшеница у нас
Зърнената реколта в Европейския съюз ще бъде над средната въпреки загубите в резултат на високите температури. Очаква се количеството да е по-голямо от миналогодишното, сочи актуалната прогноза на Европейската комисия. Експертите в Брюксел очакват по-големи добиви от всички зърнени култури, с изключение на царевицата на зърна. При нея се прогнозира спад от 3 процента до малко над 8 тона от хектар. Въпреки това количеството ще е с 6 на сто по-голямо от средното за последните пет години.

Автор: 
Мариела Илиева
Рубрика: 
Брой : 
Юли Август 2019

Страници